Skip to main content

Beste Kim,

Tijdens het eerste contact voelde jij gelijk goed hoe het zou moeten zijn.
Vlak na het overlijden, was daar de keurige verzorging en ons prettige gesprek gevolgd door het overbrengen van mijn schoonvader naar de Oosterkerk. Toen ik bezoek van familie aankondigde zorgde jij ervoor dat alles voor die tijd was gecontroleerd. Logistiek nam je alles uit handen zoals het versturen van de kaarten en het controleren of het muziekboek wel de juiste versie bevatte toen wij deze zelf niet hadden gevonden, Je hebt goed naar ons geluisterd en liet de ruimte om te reageren zoals goed voelde. Natuurlijk hadden wij muziek en gedichten uitgekozen, maar jouw inbreng tijdens de plechtigheid maakte het tot een geheel. Een mooie opening en de juiste toon bij onze woorden hebben de plechtigheid compleet gemaakt. Het was duidelijk dat er aandacht aan deze laatste groet was besteed.
Wij hebben mooie reacties ontvangen over het afscheid en wederom werd duidelijk dat wij de juiste keuze voor de uitvaartverzorging hebben gemaakt.

 
 

Hallo Janneke, ik wil je bij deze nogmaals bedanken voor de goede zorgen en betrokkenheid (ook al is het je werk) afgelopen vrijdag en gisteren. Dat zal je, toen je nog in de zorg werkte, vast vaker gehoord hebben. Het “geven om mensen” zit in je. Ik durf dus te zeggen : ,,Meisje Vreeling heeft de Z-factor”.

Het ga je goed. Gr. Ruud


Ineke en Els zijn op de een of andere manier altijd precies wat je op dat moment nodig hebt: warm, helder, doortastend, praktisch. Kortom, ze zijn volkomen afgestemd. 

Ineke en Els hebben het afscheid van mijn beiden ouders begeleid. Door hun werk heb ik, als enig kind, beiden keren als een zeer waardevolle tijd ervaren. Op de achtergrond waren ze altijd aanwezig. Ik voelde me er nooit alleen voor staan. Ineke en Els geven precies de goede adviezen voor alles wat je nodig hebt. Eigenlijk zijn het geen adviezen want ze sturen helemaal niet, maar de opties die ze geven zijn precies wat ik nodig had. Ineke en Els voelen aan wat je nodig hebt. In mijn hele carrière in de zorg heb ik nog nooit zulke afgestemde mensen meegemaakt. Ook de medewerkers om Ineke en Els heen zijn fantastisch.

Daaaaag Ineke en Els, het ga jullie goed.

Fijne zomer, AukjeOnze ervaring in de week na het overlijden van moeder en schoonmoeder;

Een dierbare verliezen is verdrietig, maar wij zijn bijzonder goed begeleid en opgevangen door Ineke Smit uitvaartverzorging. Alles wordt geregeld, echt heel erg goed. En de rust die van jullie uitgaat, prima!
Ineke en Els, kan niet anders zeggen dan dat jullie geweldig zijn. Vooral jij Els, je bent geweldig. Jij was er tenslotte als eerste bij. Echt toppie!

Groetjes Elly Terpstra


De zware taak lag voor ons. We zagen het al, het vaste patroon. Het wachten op de parkeerplaats, handjes schudden, naar het crematorium sjokken en naar de kist staren in nette rijtjes in een zo duidelijke uitvaartomgeving. Drie of vier nummers muziek, plakje cake, koffie, broodjes en dat alles in een strak tijdsschema. Was eigenlijk niets voor ons. Gelukkig kon het, dankzij Ineke, ook anders. Wisten wij veel wat er mogelijk was.

Op Zondag 10 Februari hebben we in relatief kleine kring in stijl afscheid genomen van onze Anke. Ze wilde geen poespas, geen niet gemeende speeches of krokodillentranen. Dat is gelukt. Samen met Ineke hadden we alles voorbereid in ’t Wapen van Kennemerland. In een fijne zaal met een goede geluidsinstallatie en een prima staf. De eerste gasten kwamen al vroeg en hoefden gelukkig niet buiten te wachten. Gezien de mensen die we uitgenodigd hadden verwachtten we een fijne sfeer. Je kan van alles bedenken en doen maar de mensen maken die sfeer. Sommigen moesten er wel wat aan wennen dat het zo ook kan, maar het was snel los en er was geen tijdslimiet merkten we later.

De kist is voorzien van bloemen, mooie tekeningen en teksten, van o.a. Milou, compliment lieverd. De kist hebben we na een uurtje met z’n allen, in de stromende regen – hoe toepasselijk, naar de auto begeleid. We hebben nog uren fijn gepraat, gegeten, geborreld, muziek geluisterd en gemaakt met een lach en een traan in goed gezelschap.
We hebben Anke een toepasselijk afscheid gegeven en zijn daar zelf beter van geworden. Juf Anke zou gezegd hebben.” Was dat nou allemaal nodig? ” Ja dus. Het is een, zij het droef, goed feest geweest.

Dick, Renske, Marvin en Milou

Ineke Smit uitvaartverzorging staat voor:
Persoonlijke aandacht, warmte, denken aan de wensen van de overledenen en van degenen die achterblijven.

Woensdag 13 februari 2019 was een bewogen dag, de uitvaart van onze moeder. Wat is het een mooie uitvaart geworden, precies zoals zij het graag gewild had. Ze had haar wensen al kenbaar gemaakt aan Ineke en die heeft haar wensen perfect uitgewerkt. Ineke bedankt voor je advies dat je ons gaf en voor al het werk dat je verzet hebt om er een schitterende uitvaart van te maken. Je gaf ons de ruimte om onze wensen kenbaar te maken en hield hier ook rekening mee. Ook regelde je het om een vrij ongewoon soort kaart toch mogelijk te maken en de roze kist was het hoogtepunt. Ook de kamer die wij mochten gebruiken waar de kist stond, voelde aan als een warme deken. Er brandden kaarsen en er straalde een hoop warmte. Ik hoop dat je nog velen van deze speciale uitvaarten mag verzorgen want wij vinden je een kanjer in wat je doet.

Bedankt nogmaals

De nabestaanden van Astrid Menks

In november 2018 is mijn vader plotseling overleden. We waren op niets voorbereid. Het eerste grote verlies in ons gezin. Mijn moeder en ik hebben zijdelings met uitvaarten geleid door Ineke te maken gehad. De keuze was snel gemaakt. In deze tijd van doorkiesnummers en zelf onderzoek op internet waren wij blij verrast dat Ineke bij het eerste contact zei: "Ik ben over een half uurtje bij jullie". Vanaf dat moment tot het afscheid op het crematorium is zij onze grote steun en toeverlaat geweest. Met veel kennis, humor, warmte en daadkracht heeft zij samen met ons een prachtig afscheid verzorgd voor onze fantastische vader in de Oosterkerk. 

Dank je wel Ineke.
Warme groet,
Christa


De krant openslaant op de belangrijkste pagina was ik blij verrast door de annonce van Ineke en Els. Als er een de naam van Ineke Smit hooghoudt is het Els.
Ik heb van het eerste contact af een luisterend oor en een medeleven ervaren wat voor mij steun en houvast gaf. Wij samen hebben, met 100% inbreng van Els, een rouw-verwerking bedacht die geheel naar de wens was van mijn vrouw. Voor iedereen die aanwezig in de Oosterkerk was het een informele rouwverwerking die door Els voorbeeldig geleid werd. Els is in de organisatie een goudhaantje die gekoesterd mag worden. Ik hoop dat jullie samen voor veel mensen, die in moeilijke tijden jullie ervaring vragen, een baken zullen zijn.
 
Met veel respect,
Bob van Keulen

Vanaf het eerste bezoek aan huis was er gelijk een gevoel van , die Ineke hoort erbij. Ze geeft een warm gevoel en ze heeft een luisterend oor voor jong tot oud. De plechtigheid is er een om nooit meer te vergeten. Waar wij als familie mooi en goed op terug kunnen kijken, met een lach en een traan en vol humor zoals onze vader/opa was. Wij vonden dat Ineke niet op de voorgrond trad , maar wel stuurde en opties gaf van het kan zo of zo. En niets is te gek.... zelfs het hondje mocht mee naar de kerk. In De Oosterkerk zijn de rouwkamers warm en huiselijk, met de mogelijkheid om dag en nacht onze te vader bezoeken. Crematorium Beverwijk, wij vinden het onwijs mooi , nooit gedacht dat wij tot het laatst bij pap konden zijn! Echt aan alles is gedacht, condoleren bij de kerk, eten , drinken alles is bespreekbaar en het was fantastisch geregeld.

Het is beter als je geen gebruik hoeft te maken van Ineke, maar als het dan toch moet, kiezen wij voor Ineke.

Familie van Dam


Wij hebben de uitvaart van onze moeder laten verzorgen door Ineke Smit. Dat was perfect, alles was mogelijk en wat een warmte en begrip. Ze kwam met allerlei opties en denkt met je mee. Dan de prachtige afscheidslocatie op de Oostenrijklaan, met een sfeervolle ruimte, waar je koffie/thee en zelfs je eigen drankjes in de koelkast mag zetten. De Oosterkerk is een mooie ruimte voor het afscheid. En toen we bij het crematorium aankwamen , brandden er fakkels, wat een heel mooi en emotioneel afscheid was.

Ineke bedankt.


Dag Ineke, Een 10 wil ik je geven voor de uitvaart van Piet, heel veel positieve reacties gehad, geen enkele negatieve. Wat mij vooral opviel, dat je de hoofdzaken en de bijzaken goed weet te onderscheiden. Dank voor je pure persoonlijkheid. Liefs van Fieke Prinsen


Namens de familie wil ik jullie bedanken voor de goede en prettige verzorging van de uitvaart van onze moeder. De inzet van de uitvaartbus was heel mooi. Zo konden wij samen met de kist met onze moeder naar de begraafplaats. Alles werd door Cilia van uw uitvaartbedrijf in goed overleg met ons, op plezierige wijze, efficiënt en met veel gevoel en aandacht voor onze situatie op maat en voor een redelijk budget geregeld. Er was veel persoonlijke aandacht voor een goede organisatie, in alle fasen, ook na de crematie. Hierdoor konden wij al onze aandacht geven aan het afscheid nemen, ons verdriet en de onderlinge troost. Veel dank daarvoor.
Hans Veen


Na de prima verzorgde uitvaart van mijn moeder drie jaar geleden was de keus makkelijk gemaakt om weer contact op te nemen met Ineke toen duidelijk werd dat mijn vader nog kort te leven had.
Deze keer was Ineke zelf in de mogelijkheid om de voorbereidingen te treffen en aanwezig te zijn bij het afscheid. Wat een mooie ervaring! Het enige dat eigenlijk miste was dat mijn vader Ineke niet heeft kunnen ontmoeten doordat hij sneller overleed dan we hadden voorzien. Hij zou haar fantastisch hebben gevonden, haar openheid, warme betrokkenheid maar zeker ook haar daadkrachtig handelen.
En dat maakt de service van Ineke zo mooi. Ze denkt op alle vlakken mee, neemt je uit handen wat je over wil dragen maar laat je vooral je eigen dingen doen onder haar begeleiding op een subtiele manier.
Met name de tip om mijn vader naar het afscheidshuis in Amsterdam Noord over te brengen heeft mij en zijn vrouw een goed gevoel gegeven. Het heeft deze verdrietige dagen zoveel minder pijnlijk gemaakt omdat we de mogelijkheid hadden om elke dag een beetje afscheid te nemen en nog even bij hem konden zijn in een serene omgeving.
Ik hoop dat het voor mijn vrienden nog lang rustig blijft op dit vlak maar zal hen absoluut Ineke adviseren. Alleen maar positieve reacties ontvangen van de aanwezigen over de manier waarop de uitvaart is gegaan, hiervoor ook een compliment voor de medewerkers van de Nieuwe Noorder Begraafplaats.

Veel liefs,
Matina Barbé


Alweer een maand of acht geleden is Diana Scharwachter op 15 november 2016 op 49 jarige leeftijd overleden.
Nauwelijks te bevatten dat iemand van deze leeftijd het leven moet verlaten.
6 Januari 2016 kregen wij te horen dat Diana ongeneselijk ziek was, en niet langer dan ongeveer een jaar te leven had.

Diana wist direct dat de uitvaart door Ineke geregeld zou moeten worden, zij kenden elkaar nog van de kinderen van het schoolplein.
In de maanden voorafgaand haar sterven heeft Diana meerdere keren contact gehad met Ineke om alle details door te spreken.
Diana heeft het met Ineke allemaal zelf geregisseerd. Ineke stond open voor alles, gaf heel goede tips, lette sterk op de details en op de centen.
Vooral dat laatste vonden wij prettig te constateren dat je ook spullen gewoon bij de Action kan kopen en niet in een dure boekwinkel.
Voor ons kwam dinsdag 15 november dan ook niet onverwacht, Ik had Ineke geloof ik vrijdag nog gebeld dat het eraan zat te komen.
Diana was op, en ik had haar verteld dat ze wel mocht gaan, en dat ik goed op de kinderen zou passen.
Hierna heb ik dinsdagavond direct contact gezocht met Ineke. De kamer welke Diana graag wilde in de Oosterkerk op de Zomerkade was vrij.
Echt heel veel hoefde ik, wij, niet te regelen. De kaart, de uitvaart, het draaiboek, de liedjes en dergelijke lagen allemaal al klaar.
Ineke stelde voor om voor een bijzondere vrouw, een bijzondere dag uit te kiezen. Zij stelde voor de uitvaart op zondag de 20e te houden.
Dat was inderdaad een bijzondere dag voor een uitvaart. Heel erg speciaal. Dat hebben we ook zo ondervonden, eigenlijk iedereen wel.
Het weer werkte niet mee, het was code geel. De wind gierde door de Oosterkerk heen. Diana was het er duidelijk niet mee eens.

Ineke, wij vinden dat jij en je collega’s het fantastisch hebben gedaan, en dat heeft ons in ieder geval geholpen bij het verwerken van het verlies.

Fred Scharwachter


Onze zus was opgegeven maar kon wel haar wensen nog aan ons kenbaar maken. Een uitvaartplechtigheid op het strand. Via Beach Inn IJmuiden werd Ineke aanbevolen. De persoonlijke benadering van Ineke sprak mijn zus direkt aan. Ineke gaf goede ideeen en aanvullingen en alles wat binnen de mogelijkheden lag kon en dit betekende dat de wensen van mijn zus gerealiseerd konden worden. Ineke heeft alles begeleid en de uitvaart is heel bijzonder geweest en precies zo gegaan zoals mijn zus het uiteindelijk heeft gewild. Een afscheid is altijd pijnlijk maar als de laatste wensen mogelijk zijn en de begeleiding is goed dan is het emotioneel makkelijker te dragen en te verwerken.

Dit is zoals ik en velen het ervaren hebben Ineke! Nogmaals bedankt en complimenten voor jou!!


Wanneer je iemand verliest dan gaan er verschrikkelijk veel dingen door je hoofd. Het overzicht houden gedurende zo'n intensieve en emotionele tijd is daarom erg moeilijk. Het was Ineke die ons bij de hand nam en ons alle keuzes zelf heeft laten maken. Deze rol vervulde ze niet alleen met zeer veel geduld en oprechte interesse maar ook met de warmte waar iedereen juist zo'n behoefte aan had. Bedankt voor het ontzorgen Ineke. De vrienden en familie van Michael zullen dat nooit vergeten.

Jeroen Rutte


Graag wil ik je bedanken voor je liefdevolle inzet bij de uitvaart van Pieter Smit, want ondanks de beperkte middelen heb je er toch iets waardevols van weten te maken en daar zijn wij je zeer dankbaar voor.
Gezien de ervaring welke wij met je hadden met betrekking tot het afscheid van mijn moeder, hadden wij ook het volste vertrouwen in je en je hebt weer meer dan je best gedaan.
Nogmaals héél hartelijk bedankt, tot ziens.

Warme groet
Hans


Toen we mijn overleden vader vonden op de camping in Olst hebben we direct Ineke Smit ingeschakeld.
Direct werd er iemand geregeld die onze vader van Olst naar Haarlem kon brengen. Daar is mijn vader (eigenlijk tegen mijn verwachting in) nog hartstikke mooi opgebaard. Dit gaf mij en de rest van de familie veel rust.
Ineke was zelf nog met vakantie maar dit werd op een hele mooie en prettige manier waargenomen door Cilia. Na een paar dagen heeft Ineke het overgenomen. Dit is allemaal op een goede en prettige manier verlopen.
Mijn vader had gelukkig zelf al meerdere malen verteld dat hij Ineke als uitvaartverzorgster wilde omdat zij om een hele prettige informele manier met de mensen omgaat. Dit voelde erg goed voor ons! Ineke past zich echt aan, de wensen van de nabestaanden en overledene. Ineke heeft er alles aan gedaan om de uitvaart te geven die mijn vader wenste. Zo is hij per sloep naar het crematorium gevaren. Het was tot in de puntjes geregeld. Het was onwijs mooi en ik krijg er nog reacties op!
Ineke, ik wil je nogmaals nog ontzettend bedanken voor alle hulp en de prachtige uitvaart. De informele benadering naar ons toe heeft ons ontzettend geholpen. Dit paste bij ons allemaal!


Op de avond dat mijn oma kwam te overlijden hebben wij Ineke gebeld want wij hadden via via gehoord dat zij erg goed in haar vak was.
Ineke had op dat moment geen dienst dus kwam haar collega Cilia. Samen met Cilia en mijn moeder hebben wij mijn oma verzorgd. Dit was heel mooi en speciaal.
Enkele weken na mijn oma haar crematie kwam Ineke langs voor een evaluatiegesprek. In de tussentijd hadden wij te horen gekregen dat mijn moeder ongeneeslijk ziek was. Mijn moeder was er snel over uit dat Ineke de uitvaart zou doen als het zover was.
De week dat mijn moeder overleed was een hele boze droom maar die mede dankzij Ineke wel een heel mooi randje kreeg. Deze week was Ineke onze steun en toeverlaat op wie wij echt hebben kunnen bouwen. Mijn moeder heeft het afscheid gekregen wat ze wilde maar vooral wat ze verdiende.
Ineke, heel erg bedankt voor alles tijdens deze ontzettend moeilijke periode.

Groetjes Sharon


De dag na het overlijden van mijn vrouw, kwamen wij via een goede kennis bij toeval in contact met Ineke. Het eerste telefonische contact gaf direct rust en vertrouwen, zelfs in die mate dat wij een eerder voor die avond geplande afspraak met een grotere uitvaartorganisatie hebben afgezegd. En hier heb ik nooit een seconde spijt van gehad. Het heeft zo moeten zijn.
Ineke kwam die avond bij ons thuis en nam ons bij de hand zonder ooit dwingend te worden. Goede adviezen, de nodige ideeën en alternatieven bij (mogelijke) moeilijkheden.
Vanaf het begin was zij zeer betrokken, liefdevol en behulpzaam. Dit heeft zij volgehouden tot en met de crematie en zelfs daarna stond ze nog voor ons klaar (in principe dag en nacht).
Achter de schermen regelt ze heel veel tot alles, zonder dat je daar mee lastig gevallen wordt, zorgvuldig en professioneel. Ook bijvoorbeeld het afhandelen van de begrafenispolis. Het uiteindelijke resultaat van dit alles was een mooie locatie voor het afscheid (Oosterkerk) en een prachtige uitvaart.
Het verdriet en het gemis blijven groot, maar hieruit hebben wij veel troost kunnen putten. Dankjewel Ineke.

Liefs Roel Wielinga


Die nacht staat op me netvlies gegriefd. Het telefoontje in de late avond van me bff. Shar het is niet goed met Pat. Bij haar aangekomen was het al te laat, Pat was overleden. Dan staat je wereld stil. En dan..... Vol ongeloof stonden we daar.
Wat vond ik het fijn dat meteen Ineke, mijn tante, werd aangedragen om te bellen. Iemand die je helpt en voor je klaar staat. Iemand die weet waar het over gaat op dat moment. Midden in de nacht hebben we Ineke gebeld . Je moet komen! En binnen een paar minuten was ze daar. Ik was zo ontzettend blij om een bekend gezicht te zien in deze bizare situatie.
Juist in zulke emotionele situaties heb je iemand nodig die met liefde en aandacht maar wel to THE point alles tot in detail uitdenkt en regelt.
Ook vond ik het zelf heel bijzonder hoe de rolverdeling gaat op zo'n moment. Bij Chantal haar familie en vrienden deed iedereen wel wat. En dat voelde zo fijn ondanks de hele verdrietige situatie.
De uitvaart was supermooi. Echt precies zoals het zou moeten zijn voor Pat. Helaas is zijn tijd veel te vroeg gekomen. Dat is een feit en daar moeten wij mee leven.

Sharon


Met toeval kwam Ineke Smit op ons pad nadat mijn moeder was overleden. Wij hebben veel steun gekregen van Ineke. Ze heeft geluisterd naar ons en ons advies gegeven waar wij veel aan hebben gehad.
Dankzij Ineke hebben wij een prachtig afscheid kunnen houden voor mijn moeder. Ze heeft er veel liefde en tijd ingestoken en dat waardeer ik enorm. Ook heeft ze mij persoonlijk geholpen met mijn studie.
In deze moeilijke tijd had ik mijn eindgesprek voor mijn hbo-v studie. Ineke heeft les gegeven op de verpleging en heeft daarom haar hulp aangeboden. Mede dankzij haar hulp ben ik geslaagd voor mijn studie. Zelfs weken na de crematie heeft Ineke nog contact met ons gehouden.
Ineke is een onwijs aardige, empathische en lieve vrouw.

Alsjeblieft!
Liefs Renettha


Lieve Ineke,

Omdat we wisten, dat mijn man niet lang meer te leven had, konden we gelukkig samen veel bepraten. Ook over zijn wensen na het sterven. Hij had, doordat hij als SRVman veel mensen kende en vaak naar het laatste afscheid van overleden klanten was gegaan, de overtuiging dat hij via jouw uitvaartorganisatie verzorgd wilde worden, omdat jouw manier van handelen hem aansprak.
Ik kende jou en Kim niet, maar vanaf het vreemde moment op Oudejaarsmiddag dat het nodig was, waren jullie er, letterlijk en figuurlijk. Op zo’n moment heb je iemand nodig, die meedenkt en respect toont voor de, soms nog vage wensen.
Dat deed eerst Kim en later nam jij het over, omdat Gerard dat had gevraagd. Maar bij allebei voelde het vertrouwd aan.
De kamer waar hij opgebaard lag was knus, voor zover je zoiets kunt zeggen: huiselijk, met de vele waxinelichtjes, de mogelijkheid om een eigen schilderij op te hangen en de kans om er te komen wanneer we maar wilden. Op de dag van de uitvaart verliep alles zoals we afgesproken hadden. Het feit, dat je in onze straat voor de rouwwagen uitliep vond ik indrukwekkend. In de kerk en bij het crematorium was je er op de momenten, dat het nodig was, maar zonder zelf de aandacht op te eisen. Ook na die dag, toen Kim nog kwam napraten en bij de verzorging van de bedankkaartjes, bleef dat goede gevoel bij ons.
Nu las ik vanochtend een artikel in het Haarlems Dagblad, waaruit blijkt, dat ook jij terugkijkt op een uitvaart, die je raakte. Het ontroerde mij!
Ik hoop, dat je nog jaren veel mensen op die moeilijke momenten tot zo’n geweldige steun kunt zijn.

Hartelijk dank,
Ada de Reuver-Schoenmakers
19-3-2016


Wat was ik blij dat ik intuïtief en ook impulsief voor de onderneming van Ineke heb gekozen.
Het overlijden van mijn man kwam onverwacht snel maar ik wist dat ik geen groot bedrijf in huis wilde halen. Vanaf de eerste kennismaking met Kim voelde ik dat het goed was.
Ze bracht meteen rust en gaf ons alle tijd om met elkaar de dingen te beslissen die op dat moment prioriteit hadden. Ze was warm en betrokken en haar woorden waren gemeend, ik vertrouwde haar direct.
We wilden het hele proces zo klein en intiem mogelijk houden en dat heeft zij mogelijk gemaakt. Achter de schermen regelde ze geruisloos de formaliteiten en besteedde ook daar grote zorg aan.
Haar dagelijkse bezoekjes waren zeer gewenst en ook met onze zoons was er een heel prettig contact. De manier waarop Kim, soms vergezeld van Jasper, alles samen met ons heeft geregeld was onvergetelijk.
Bij deze ingrijpende gebeurtenis die tevens zo ontzettend intiem was, is het van enorm groot belang gebleken dat Kim ons aanvoelde en ervoor zorgde dat alles is gegaan zoals wij het wilden.
Wij zullen met warmte aan haar en deze speciale periode in ons leven terugdenken.

Familie Visser, Haarlem.


Ineke’s uitvaartbegeleiding is zowel persoonlijk als professioneel.
Ik vond je aanpak prettig omdat je een kleinschalig bedrijfje bent, je aanpak kreeg daardoor een persoonlijke sfeer.
Tegelijkertijd werd alles vaardig en snel voorbereid en afgehandeld, goed en professioneel.

Groet, Franka

Lieve Ineke, het is inmiddels 9 maanden geleden dat we afscheid moesten nemen van mijn lieve Ari, een geweldig fijn mens en met de kinderen ben ik je nog steeds dankbaar dat het afscheid zo warm en goed is verlopen maar ook zo persoonlijk. Ook vrienden van ons waren onder de indruk zoals jij de zorg van dit afscheid op je hebt genomen. Ari had tevoren kenbaar gemaakt wat hij wel maar boven alles wat hij persé niet wilde en zo is het ook gegaan en dat heeft de pijn van het afscheid een beetje goed gemaakt. Nogmaals heel veel dank,

lieve groet van Leni Oskam - Firing

‘Na het overlijden van een familielid werd Ineke Smit ons aanbevolen als een betaalbare en zorgvuldige uitvaartbegeleider.
Zij heeft ons daar op geen enkele manier in teleurgesteld. Mede dankzij haar ervaren inbreng hebben wij op respectvolle wijze afscheid kunnen nemen.’

Hartelijke groet,
Peter

Lieve Ineke,

Ik zie ons nog zo in jouw afscheidskamer(s) in de Oosterkerk staan. Mijn vader, moeder, jij en ik. Het is inmiddels een jaar geleden, op een zomeravond, dat wij in een prettige sfeer met elkaar bespraken hoe het afscheid er uit zou kunnen zien als één van mijn ouders zou komen te overlijden. Zowel mijn vader als mijn moeder waren het er snel over ééns….hier willen wij naartoe als het zover is.
In maart 2015 was het zover…mijn vader overleed. Een belletje naar jou was genoeg. Binnen korte tijd zaten we met elkaar om tafel en bespraken we alles wat besproken moest worden. Je betrok ons er allemaal bij…mijn moeder, mijn vrouw en kinderen. Je gaf tips, adviezen en nam ons vooral veel zorgen en “regeldingen” uit handen. Alles op een heel respectvolle wijze en met veel vertrouwen.
Een paar dagen heeft mijn vader in jouw afscheidskamer van de Oosterkerk gelegen. We hadden een sleutel en konden op elk moment naar hem toe…dag en nacht. Dat hebben we als heel fijn ervaren, zo ook de avond waarop familie, vrienden en kennissen afscheid van mijn vader hebben kunnen nemen in de Oosterkerk. Geen gehaast, maar op een fijne manier met elkaar afscheid nemen onder het genot van een kopje koffie of thee.
En dan het moment van de uitvaart. Ook hierbij betrok je ons allemaal bij wat er te doen stond. Dit heeft zeker indruk gemaakt op mijn kinderen, die jou mochten helpen. Op een uiterst ontspannen en natuurlijke manier wist je voor-,tijdens- en na de uitvaart een sfeer te creëren, die precies paste bij hoe mijn vader het had gewild.
We zijn echt dankbaar voor wat je voor ons hebt betekent en nog betekent. Jouw betrokkenheid blijkt nog steeds als je nog even langs wipt bij mijn moeder of mij een berichtje stuurt.

Namens ons allen bedankt en ontzettend veel succes met jouw mooie werk!

Familie van Geijlswijk

 

2016 en eerder

 

Lieve mensen,

Als u dit leest bent u op de juist plek.........en zit u wellicht in een fase van een naderend afscheid van uw liefste en dat is een hele verdrietige en moeilijke fase.
Ik wil graag mijn/onze ervaring met Ineke Smit en haar mensen met u delen.
Ze is gewèldig, echt waar en ik weet waar ik over praat, want ze heeft twee uitvaarten binnen één jaar met ons geregeld en georganiseerd........
Het is het beste èn mooiste wat we hebben kunnen doen! Zo persoonlijk, zo doortastend en tegelijk ben je zo vrij om je eigen wensen en gevoelens tot uiting te brengen. Ineke geeft je ideeën vorm, zodat het laatste wat je nog voor je liefste kan doen, ook uitgevoerd kan worden.
Ook haar opbaarkamertjes in de Oosterkerk zijn zó huiselijk, sereen, met een goeie energie en van alle gemakken voorzien. Je krijgt de sleutel en kan op elk moment van de dag bij je liefste gaan zitten, muziek draaien, kaarsjes branden, wat drinken, want er staat een gevulde koelkast. Kortom een héle fijne plek om te zijn, met een enorme vrijheid.
Een afscheid kan je maar één keer doen, dus het moet kloppen en vooral goed voelen en dat kan Ineke u als geen ander geven.
De samenwerking was fantastisch, ook met haar collega Kim. Als u het fijn vindt om lekker mee te denken en omringd te worden door liefde en betrokkenheid, dan is haar team het beste wat u kan kiezen voor een mooi en liefdevol afscheid.

Lieve groet,
Elmy van Basten

Op 21 januari 2015 overleed mijn liever moeder Nel van Vliet op 64 jarige leeftijd in onze armen:

Via goede vrienden kwamen we terecht bij de meest fantastische vrouw die ik in afgelopen maanden heb ontmoet. Wat een kei van een vrouw, zo behulpzaam, meelevend en sterk.
Ze was er voor ons in die tijd dat we zoveel verdriet met elkaar deelde, en nog steeds. Mijn lieve moeder, de vrouw van mijn vader, hiervoor wilde we de mooiste en onvergetelijkste begrafenis ooit voor organiseren, en dat is gelukt ook, mede namens Ineke……..
Aan alles werd gedacht waar wij niet over na hadden kunnen denken in die week waar je al als sneltrein door het leven wordt gejaagd, en dat is fijn als je zo’n vrouw achter je hebt staan. De kaart, de toespraken, de bloemen, de foto, de muziek aan alles heeft ze gedacht. Ze haalt er ook alles uit om de kosten zoveel mogelijk te drukken!
Het kerkje aan het water aan de Zomervaart was voor ons een plek die ik nooit zal vergeten. Ik kreeg de sleutel en mocht er elke dag naar toe en zo konden ik en papa (en onze dierbare familie en vrienden) rustig afscheid nemen van MAMA. Zelfs mijn hondje Budhha mocht mee, en ook die kon afscheid nemen.

Ineke nogmaals bedankt voor al je hulp, en zelfs nu krijgen we zo nu en dan nog een berichtje van je hoe het met ons gaat. Echt geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik zal je nooit vergeten en raad iedereen in mijn omgeving jou aan als begrafenisonderneemster aan: www.inekesmituitvaartverzorging.nl

Een lieve warme groet,
Mandy van Vliet en Ab van Vliet

Marijke Akersloot, mijn vouw,onze moeder en oma….

Al vrij snel nadat wij te horen hadden gekregen dat mijn moeder ongeneeslijk ziek was en dat zij niet lang meer te leven had hebben wij Ineke benaderd. Zij is gelijk bij ons gekomen om te bespreken wat mogelijk was tussen overlijden en uitvaart. Wij hebben met haar besproken wat we wilden, dat gaf ons zoveel rust. Toen mijn moeder overleden was is Ineke gelijk bij ons gekomen zij heeft ons geholpen bij de laatste verzorging. Toen wij er klaar voor waren heeft ze ons alleen gelaten om thuis nog met ons gezin samen te zijn met onze moeder. Dezelfde avond hebben mijn vader,zus en ik mijn moeder met Ineke en een medewerker naar de afscheidskamer van Ineke in de Oosterkerk gebracht. Deze was al helemaal sfeervol klaargemaakt door Ineke volop kaarsen en zelfs een biedermeier boeketje had Ineke neergezet. De dagen voor de uitvaart heeft Ineke ons ook heel erg goed bijgestaan niet alles in een keer beslissen maar alles in rustige stappen,dit hebben wij als heel fijn ervaren. Ook op de dag van de uitvaart heeft Ineke ons enorm gesteund in alles. De plechtigheid voorafgaand aan de crematie was op aanraden van Ineke op avond omdat mijn moeder zo van kaarslicht hield. Ineke zorgde ervoor dat bijna alle lichten in de aula gedoofd waren en dat er volop kaarslicht brandde. Zij heeft de plechtigheid goed geleid en zorgde ervoor dat het echt zo was als wij wilden. Ineke bleef tot de laatste minuut bij ons en steunde ons. Na de uitvaart heeft zij zelfs nog contact met ons gehouden. Kortom de zorg en betrokkenheid van Ineke viel als een warme deken om ons heen.

Nogmaals bedankt voor al je zorg en betrokkenheid
Danny Akersloot + familie

Lieve Ineke,

Wij maakten voor het eerst kennis met jou na het overlijden van mijn vader nadat wij door een bekende meegenomen werden om wat goede vrienden van mijn vader te ontmoeten. Daar was jij ook uitgenodigd door de eigenaar Peter van de Beach Inn zonder dat ik ervan wist. Peter verontschuldigde zich hiervoor en zei dat hij dacht dat dit wel goed komt. Dit bleek ook zo te zijn.
Na met zijn allen te hebben gebrainstormd hebben we besloten dat de ceremonie in de Beach Inn (aan het strand) moest plaatsvinden.
Jij voelde de situatie goed aan, jouw optreden was doortastend en fijngevoelig. De dag erop zijn we bij elkaar gekomen om alles goed door te spreken.
Mijn vader lag opgebaard in een prachtige kamer bij de Oosterkerk, huiselijk, met fijne stoelen om in te zitten met een keuken. Wij kregen daar een heel goed gevoel bij.
We hebben die dagen een nauw contact gehad, zodat alles tot in de laatste puntjes geregeld was.
Jij bent een kei in het organiseren, hebt goede contacten en wij konden voor alle vragen terecht bij jou. Mede omdat wij zelf wonen in Zeeland, was dit heel erg fijn.
Uit dit alles heeft er een prachtige respectvolle ceremonie op het strand plaatsgevonden, en als mijn vader heeft mee kunnen kijken had hij dit prachtig gevonden.

Nogmaals bedankt!

Dion Iris Michel en Monique

Voor Ineke,

Begin 2013 ontmoetten wij Ineke voor het eerst op een crematie van een vriendin. Toen ik haar aan het werk zag wist ik meteen dat ik haar in gedachten moest houden mocht onze dochter overlijden hopende dat dit nog lang zou duren. Helaas was het op 5 augustus 2013 plotseling toch zover.
Terwijl wij van ons vakantieadres terugreden regelde Ineke met mijn zus allerlei dringende zaken die we telefonisch konden bespreken en Ineke zei dat de rest wel kwam. Dit was voor ons heel fijn. Onze dochter kon op deze manier de eerste dag al thuis zijn in haar eigen kamertje en hoefde er niet afgewacht te worden tot wij weer thuiskwamen en dus kwam er geen mortuarium aan te pas.
Al wisten we de grote lijnen voor de uitvaart wel toch blijven er beslissingen op je pad komen in zo'n week. We kregen van Ineke ruim de tijd om over de dingen na te denken en zij dacht ook met ons mee. Ineke kwam met goede voorstellen wat betreft begraafplaats, locatie voor dienst, kaart werd gemaakt door drukkerij waar mensen met beperking werkten, en een mooie op de hand gemaakte kist omdat onze dochter nog maar 12 was. We hadden al snel in de gaten dat Ineke van aanpakken wist door voor snelle afspraken te zorgen voor begraafplaatsen en locaties voor een dienst zodat er daarna nog tijd was om na te denken wat we wilden.
Ineke kwam iedere dag even langs om te kijken bij mijn dochter en om te bespreken wat er nog geregeld moest worden die dag. Zij nam hier echt de tijd voor.
De dag van de uitvaart is verlopen zoals wij in gedachten hadden, mede door de warme en betrokken manier waarop Ineke werkt. Zij gaf ons tips over uitvaart en afscheidsdagen indeling en zij gaf ons steeds aan om hierbij goed aan onszelf te denken. Wij hebben tijdens de uitvaart het kistje van onze dochter zelf kunnen vervoeren in onze eigen auto en haar kunnen dragen.
Ik heb dit als heel bijzonder ervaren. Wij hebben haar als gezin tot de begrafenis bij ons gehad.

Wij zijn heel blij dat wij jou hebben ontmoet om samen met jou het moeilijke afscheid van onze dochter te regelen. Wij kijken allemaal terug op een verdrietige maar mooie week samen.

Groet,
Familie van Essche

Lieve Ineke,

Ruim twee jaar geleden zei ik tegen je….”als ik je weer nodig heb, dan bel ik je”…….en dat deed ik in vroegte van zondag 9 maart 2014.
Het voelde weer vertrouwd, we kennen jou en jij ons. Dat “schakelt” gemakkelijk. En weer op begripvolle wijze die vragen tussendoor om te weten te komen welke handelingen je moet gaan uitvoeren.
Een unieke uitvaart bij ons thuis en vervolgens een prachte rouwkoets  rit naar de begraafplaats in Hoofddorp.
Ook nu weer dank ik je voor je betrokken houding, je inlevingsvermogen en de details die je weet van de vorige voor onze familie georganiseerde uitvaarten.  Je maakt echt deel uit van het proces en van de familie.

Dank je wel Ineke!

Lieve Ineke,

Ruim 4 mnd geleden is een goede vriend van mij overleden.
Ineke heeft toen de begrafenis geregeld via de sociale dienst.
Ik heb heel wat begrafenissen mee gemaakt. Ik kan echt vertellen, wat Ineke doet voor de medemens is ongelofelijk. Ze zorgt dat alles eerste klas is geregeld, alles is heel menselijk bij haar.
Ik heb nog nooit mee gemaakt dat een begrafenis toch een warm gevoel kan geven, dat allemaal dankzij Ineke.
Zij heeft mij thuis opgehaald en thuis gebracht na de uitvaart in de afscheidskamer van de Oosterkerk.
Ook na de begrafenis houd ze contact.

Paulina

Het afscheidskamertje van Ineke Smit is een warm,gezellig mooi ingericht kamertje!
Zo een waar je wilt blijven zitten en helpt bij je verdriet in de week na t overlijden van je geliefde dierbare!
Een kamertje om niet snel te vergeten.

Dank je Ineke.

Fam.M.van der Meulen

Lieve Ineke,

Ik wil je nogmaals bedanken wat je voor mij en de kinderen betekend hebt bij het plotselinge overlijden van mijn grote liefde. Hoe je mee hebt gedacht over de kinderen en hoe je mij ondersteunde in deze moeilijke periode. Ik kon gewoon op jou terugvallen. De gesprekken die we hebben gevoerd, de manier hoe we het voor de kindjes minder eng hebben gemaakt, echt ik weet niet wat ik zonder jou had moeten doen!

Je zet je in met zoveel liefde voor je vak! Ik kan alleen maar zeggen tegen iedereen dat ze contact met jou op moeten nemen als het onvermijdelijke is gebeurd. Maar dat je dan wel een mooi en gedenkwaardig afscheid krijgt. Op de manier hoe je het zelf wilt. Ook je doorverwijzing voor mijn nazorg is top! Die vrouw is net zoals jou een lot uit de loterij!Mijn mannetjes kijken uit het raam op zoek naar de ster met stickertjes want dat is voor hun dan hun papa. Nogmaals heel erg bedankt, dikke knuffel

Anouk

Lieve Ineke,

Tjeempie wat ben jij in een week tijd voor mij en mijn familie veel gaan betekenen. Toen ik je belde en zei dat mijn moeder was overleden en ik jou  aangaf dat wij haar zelf wilde wassen etc., maar dat de mortuarium medewerker van het ziekenhuis aan gaf morgenochtend, zei je: nu meteen doen, niet morgenochtend, wil je dat ik er aan kom? Wij hebben, onder begeleiding van jou, mijn moeder gewassen en aangekleed, met veel respect en waarde. We hadden elkaar nog nooit ontmoet en je had na 1 keer voorstellen direct de namen onthouden, je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging.
Ik gaf je zelfs, toen we na een paar uur naar huis gingen, meteen 3 zoenen, ik wist het klikte, die vrouw weet wat wij willen. Die begrijpt dat mijn moeder respect, liefde en waardigheid verdient.
De volgende dag mijn moedertje lekker naar haar eigen huisje in haar eigen bed gelegd, alles zelf gedaan, we wisten niet dat die mogelijkheid er was.
De rouwkaarten gemaakt door Chris , wat waren ze prachtig en warm.
De uitvaart was heel mooi, mijn broer, na aangeven van jou van de mogelijkheid, in de auto bij mijn moeder gezeten naar Westerveld.
Alles samen besproken van te voren, je snapte wat wij bedoelde, en als het allemaal wat rommelig en onrustig werd ( grote familie) even pas op de plaats en jij had het weer onder controle met veel geduld en passie voor jouw vak maar het allerbelangrijkste vooral ook begrip en gevoel voor de mens.
De uitvaart zelf was prachtig ook door de tips die jij ons had gegeven, de kleinkinderen met de rouwboeketten klaar staan om Oma te ontvangen, de kinderen zelf de kist dragen, het jongste kleinkind de kaarsjes aansteken en het oudste kleinkind met een rouw stuk achter de kist aan.
Alles paste op zijn plaats, lieve Ineke dank daar voor, echt je hebt geen idee wat dit voor ons heeft betekend. We hebben altijd hard voor respect gevochten voor mijn moeder in haar leventje en jij begreep wat er werd bedoeld en zo werd de laatste week van mijn moeder  samen met ons zo mooi, en dank dat je ons de mogelijkheid hebt geboden om dingen te doen waarvan wij niet wisten dat het zo mocht gaan.

Ineke je bent een warme, begripvolle en lieve vrouw, die wij zeer waarderen!
Enorm bedankt voor alles!

Dikke kus familie van der Landen

2014 en eerder

Na een warme ‘aanbeveling’ van een vriendin heb ik geen moment getwijfeld dat Ineke Smit de uitvaartbegeleider zou worden bij het afscheid van mijn vader.
En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Het voelde als ‘samenwerken’. Hoewel ik alles al had bedacht (dat kon omdat zelfs het tijdstip van overlijden bekend was) waren het van die kleine details, waar Ineke me op wees, die het nog mooier maakten dan gedacht. Zij voelde de stemming en sfeer haarfijn aan en voegde zich daar naadloos in. Door de zwaarste sneeuwstorm van 2013 op zondag de kaarten ophalen, helpen die in de enveloppen doen en naar de post brengen. Ook een detail, maar het voelde heel goed. Op elk sms-je of mailtje werd direct gereageerd.
En, toch niet onbelangrijk, prijstechnisch gezien blijkt Ineke ook aan te bevelen.
Omdat het leven nou eenmaal zo in elkaar zit, weet ik dat ik binnen een paar jaar weer een afscheid zal moeten regelen.
En dat doe ik weer samen met Ineke.

Ingrid van de Kasteele

Mijn moeder is overleden en dan wordt je geconfronteerd met allerlei zaken en acties waar je niet op voorbereid bent. Ik had al eens gehoord dat grote uitvaartondernemers alles voor je ‘uit handen kunnen nemen’. Dat klinkt in eerste instantie prettig maar dat gaat volgens mij ten koste van de betrokkenheid.
Wij hebben gekozen voor Ineke Smit. Ineke weet precies de balans te vinden tussen betrokkenheid en ontzorgen. Zij dringt niets op, adviseert en komt met ideeën die niet voor de hand liggen maar waarvan we achteraf heel blij zijn dat we ze hebben uitgevoerd.
Mijn vrouw bijvoorbeeld heeft geholpen bij het wassen van mijn moeder terwijl het verplegend personeel dit in eerste instantie alleen wilde doen. En ik heb meegereden in de uitvaartauto terwijl het gebruikelijk is dat je meerijdt in de volgstoet.
Ook haar persoonlijke aandacht hebben we als zeer prettig ervaren. Alles is mogelijk en ze doet het allemaal op een bewonderenswaardig geduldige wijze.

De zakelijke kant speelt ook een rol en daar kan ik kort over zijn. Ineke brengt niets teveel in rekening en denkt zelfs mee om de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden.
Ik kan Ineke Smit van harte aanbevelen.

Menno

 "De uitvaart van mijn vader was tien jaar geleden 2x zo duur als de uitvaart nu van mijn schoonmoeder zoals verzorgd door Ineke Smit.
Van te voren heeft ze ons goed geïnformeerd wat de financiële consequentie zou zijn van elke gemaakte keuze.
Na de uitvaart heeft ze ons een helder overzicht gegeven van wat er voor elke geleverde dienst in rekening is gebracht.
Ze berekent een uurtarief voor zichzelf. Voor alles wat er verder bij komt kijken, bijvoorbeeld voor de kist en de koeling, vraagt ze wat ze er zelf voor moet betalen - dus zonder opslag.
In mijn ogen werkt Ineke op een unieke manier in de uitvaartbranche, waar normaal gesproken buitensporig veel geld in omgaat.
Ze denkt mee, is warm en betrokken, draagt alternatieven aan, heeft een groot netwerk, is kordaat en laat nabestaanden toch de vrijheid om vorm te geven aan de uitvaart op een manier die bij hun budget en vooral hun eigenheid past.

“Ik ben er blij mee dat we met de familie voor Ineke hebben gekozen."

Anja Verheijen 

Beste Ineke,

Ik zou haast zeggen, lieve Ineke.

Via het internet gevonden, gebeld, mijn verhaal verteld en je zei direct; "ik kom er aan"
Hierbij wil ik je dan ook bedanken voor je betrokken houding, het meedenken, je serene, professionele houding en optreden tijdens de dienst, sprekers de tijd geven om van het podium naar hun plaats te gaan en een juiste timing hiervoor te hanteren.
Ik was in de veronderstelling, dat Bar en ik alles wel doorgesproken hadden, maar met jouw hulp heb ik toch nog heel veel beslissingen in 2 dagen moeten nemen. Veel detail vragen. Je liet mij de regie doen, maar gaf wel richting. Je respecteerde alle wensen en je voelde op dat moment "als een stukje familie" van mij.
Duidelijkheid omtrent de kosten, op voorhand een kostencalculatie. Geen verrassingen achteraf en een correct geschat aantal benodigde uren en op een eerlijk tarief.
Op het moment dat mijn tante een week later overleed en de familie mij belde om jouw telefoonnummer, wist ik voor mezelf, dat ik "een goede uitvaart persoon te pakken had".
Jouw flexibele houding tijdens een 3e uitvaart nadien, maakt je tot een uiterst waardevol en begripvol persoon. Chapeau!
Ik hoop je voorlopig niet te hoeven bellen, maar als het moet.............doe ik weer een beroep op je!

Dank je wel Ineke!

Herman van der Meij

Ik had gedacht dat ik je veel eerder een bedankje zou sturen. Dat heb ik dus niet gedaan maar nu na meer dan twee jaar wil dat toch nog graag doen.
Het is alweer een tijd terug dat je bij ons was nadat Mia (Snijder, in Heemstede) overleed.
Ik mis haar nog steeds intens maar heb zo goed afscheid kunnen nemen en ben zo blij dat je ons, Hans, hun kindjes, haar ouders en zus de gelegenheid hebt gegeven dat in te vullen op de manier die persoonlijk bij ons paste. Dit is zo belangrijk gebleken in ons verwerkingsproces.
De manier waarop je aanvoelde hoe het moest zijn. Je bent zo waardevol geweest in het intense proces waarin je op dat moment zit.

Heel erg bedankt Ineke!!

Hilde Huisman

“Komt die aardige mevrouw ons vandaag ook weer helpen?”, aldus mijn kleine nichtjes bijna in koor. Vijf dagen na het overlijden van hun opa en mijn vader.
Het was onze wens om papa Jaap tot het allerlaatste moment bij ons te houden. Meer dan twee jaar hebben wij als gezin geknokt tegen die vreselijke ziekte waar je uiteindelijk bijna nooit van kunt winnen. Letterlijk als gezin bij elkaar blijven tot het allerlaatste moment. Ineke heeft ons op haar uitzonderlijke, warme, en persoonlijke manier bij geholpen, zodat we daadwerkelijk al onze en papa's laatste wensen konden uitvoeren. De regie over het afscheid was volledig in onze eigen handen, net zoals papa tot de laatste seconde de regie over zijn eigen leven heeft gehad. Ineke zorgde voor de rest.  
“Ja die aardige mevrouw komt vandaag ook weer. We gaan samen met haar gedag zeggen tegen opa. Opa Jaap had het niet anders gewild.”

Dank je wel Ineke

Sabrina de Boo

Ineke,

Na je foto in de krant te hebben gezien dachten wij: Ja, dit wordt onze uitvaartverzorgster, daar hebben wij een goed gevoel bij.
En inderdaad het klopte. Samen met jou hebben wij onze allerliefste Wim een prachtig afscheid gegeven.
Ook de kleinkinderen zijn bij alles zeer betrokken geweest. Het was soms aandoenlijk om te zien.

Ineke, hartelijk bedankt voor alles.

Groetjes uit Bloemendaal,
Joke, Mariska en Marcel, Rinse en Marije en de kleintjes Isa, Zeb, Willemijn en Tjeerd.

Ik heb niet zoveel ervaring met uitvaarten maar volgens mij is alles perfect verlopen, geen problemen, geen stress, geen ergernissen, geen teleurstellingen.
Om het zakelijk uit te drukken; het resultaat overtrof de verwachting.

Jacco

Regelmatig wordt ik er aan herinnerd dat Carla al weer zolang niet meer onder ons is, morgen is dat alweer precies 9 maanden geleden, dat wij een fantastisch georganiseerde Crematie mochten mee maken van mijn geliefde Carla.
Afgelopen woensdag werd ik door vrienden er nogmaals op gewezen dat jij het allemaal perfect voor ons geregeld had en dat ze nog steeds erg onder de indruk waren van het hele plaatje daar op Driehuis Westerveld.
Ik zal dan ook zonder te twijfelen jou aanbevelen bij mijn vrienden als er een uitvaart geregeld moet worden, al hopen we dat dit voor onze familie even een poosje weg blijft.

Ineke bij deze dus nogmaals onze welgemeende dank voor alles wat je voor ons gedaan hebt.

met vriendelijke groet
Tom, Madelon en Ron

Voor Ineke,

Toen onze moeder overleed, was Ineke daar. En het klopte helemaal. Onze wereld stortte in. Ineke hielp ons om ondanks al het verdriet, alles te doen wat we wilden doen om het afscheid van onze mama tot prachtige herinneringen te weven.
Op het moment dat alles zo ingrijpend veranderd in een mensenleven, is het zo fijn als er mensen als Ineke op je pad komen. Om even met je mee te lopen. Ineke is zo bijzonder. Ze regelt, luistert, helpt, adviseert, moedigt aan om gevoelens te verwoorden, zet kordaat wensen om in daden. En dit alles doet ze met zoveel liefde en compassie, dat ze al snel je hart verovert en je het gevoel geeft dat je het allemaal aankan. En wat je zelf niet kunt, daar helpt ze je mee.
Ineke, jouw prachtige, rustige en liefdevolle aanwezigheid, op het moment waarop alles zo verward raakt, was voor ons allemaal zo welkom en nodig. Een intiem moment delen met iemand die je niet kent is zo bijzonder en speciaal. Jij bent het levende bewijs dat dit kan en zelfs een enorme toegevoegde waarde heeft.
Dank je wel lieve Ineke, voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Alle bijzondere wensen die je hebt doen uitkomen. Wij wensen jouw toe dat je nog veel mensen mag ondersteunen bij dit grote proces. Want jij geeft er extra glans aan. Mede hierdoor is het overlijden van mama en het afscheid nemen zo'n dierbaar en bijzonder moment geworden.

Liefs en duizend knuffels van ons allemaal.
Blauw en geel, jij maakt er deel van uit ;-)

Op een heel verdrietig moment in ons leven moesten wij in korte tijd veel emotionele beslissingen nemen. Vooral over zaken waar we nog niet echt over nagedacht hadden.
Wij vinden dat we met name door de rustige en weloverwogen manier waarop Ineke ons begeleidde de ruimte kregen om de bij ons passende keuzes te kunnen maken.
Om die reden hebben wij daarna bij het overlijden van mijn moeder weer aan Ineke gevraagd of zij ons zou willen bijstaan.
Verbazend om dan te merken hoeveel zij nog had onthouden van ons gezin ook al was er inmiddels een jaar voorbij gegaan.

Karien

Dankzij Ineke was de afscheidsdienst van mijn liefste, verdrietig maar ook warm en liefdevol. Ineke was open naar mij toe en stimuleerde mij mijn eigen weg te kiezen, [jij doet wat JIJ wilt] volg je gevoel. Nu na enkele maanden hoor ik haar nog zeggen, je weet wat je wilt en zelfs nu helpt mij dit om beslissingen te nemen. Vijf dagen lang was zij mijn steun en toeverlaat,op een goede manier. Familie en vrienden zeiden alles ademde jullie sfeer, de bloemen, de woorden, de muziek. Een mooier compliment kun je niet krijgen.
Tijdens de uitvaart was Ineke op de achtergrond aanwezig,maar altijd betrokken, bij mij en de familie.

Inge

Ineke heeft ons enorm goed opgevangen en begeleid gedurende de hele week van overlijden tot cremeren. Vorig jaar mei overleed mijn man onverwachts dit was een enorme schok voor mij en mijn 3 jonge kinderen. Ineke was aanwezig zonder opdringerig te zijn en ze was een ware steun voor ons in deze heftige periode. Ook wist zij van de crematie een heel bijzondere persoonlijke dag te maken, alles was bespreekbaar en ze had overal een oplossing voor. Wij wilden bijvoorbeeld dat mijn man in zijn favoriete auto naar het crematorium werd gereden, met allerlei aanpassingen in de auto is dit ook gelukt. Gedurende de week dat mijn man thuis boven in zijn eigen bed lag opgebaard kwam zij dagelijks langs om te kijken of alles wel ok was. Wij waren heel blij met Ineke en ook de nazorg is heel prettig zij heeft de as opgehaald bij het crematorium en was er voor allerlei vragen en onzekerheden, kortom een vrouw met veel ervaring in de uitvaart en een bovendien een leuk mens.

Marielle

In reclame gaat het vaak meer om woorden dan om daden. Bij de begeleiding vóór en na het overlijden tot en met de begrafenis van mijn vrouw Eka Witteveen ging het bij Ineke Smit werkelijk om de toepassing van de woorden "liefdevol en betrokken" . Alle lof voor tegelijk haar resoluut maar vooral ook bescheiden optreden. Gewoonweg fantastisch !

Ook namens mijn zoon Tobias en dochter Ruth, Timen Lalkens.

Ik ken Ineke van jaren geleden zij gaf een training stervensbegeleiding, toen ik las dat zij voor zichzelf begonnen was,bestond er geen enkele twijfel toen mijn schoonmoeder stierf, we hebben meteen Ineke gebeld om de uitvaart te regelen. Ineke laat je in je waarde en alles is mogelijk, van zelf opbaren tot de kist dragen. Zelfs aan de kleinkinderen werd gedacht, je kwam met ideeën zoals ballonnen oplaten tot het versieren van kaarsen bij het graf. Bij het versieren van de kist met stiften ging zij op de grond zitten bij de kinderen en praat over de dood van hun oma. Ik vond het ook erg fijn dat zij alleen werkt zodat wij de hele week Ineke zagen.

Monique de Boo

Toen mijn zoon overleed, wilde ik hem helemaal niet begraven of cremeren, niets van dit alles. Ik wilde hem gewoon bij me houden. Zelfs erover praten wilde ik niet. Ineke gaf ons alle ruimte en liet ons zelf het tempo bepalen. Als er een beslissing genomen moest worden en we waren er nog niet aan toe, deden we het gewoon de volgende dag. Dat hebben wij als erg fijn ervaren. Vrienden die op de begrafenis waren vroegen later: wie was die vrouw die de kinderen zo mooi bij alles betrok, een familielid of zo? Maar dat was Ineke.

Iris van der Helm

Bij de uitvaart van mijn echtgenote hebben mijn kinderen en ik de begeleiding van Ineke zeer fijn gevonden. Vooral de persoonlijke aandacht en het actief creëren van mogelijkheden om de uitvaart persoonlijk te maken, hebben ons veel goed gedaan.

Alain Camonier

"De begeleiding van Ineke was zo betrokken, persoonlijk en passend. Het was onze begrafenis en ons afscheid (van Tom). Tegelijkertijd hield zij op een flexibele manier de regie in handen, maar stemde voortdurend af op onze emoties en onze wensen. Haar bijdrage was meestal op de achtergrond, maar het was hard werken en heel belangrijk. Ineke, bedankt!"

Ans

Ineke heeft ons geholpen met een heel open betrokkenheid , als een vriend en zeker ook als iemand met de helderheid van denken en handelen die nodig is om de wensen van de nabestaanden waar te maken. Een waardevolle integere steun die je een ieder gunt in die moeilijke tijd.

Fam.Koop
maart 2010

Op 25 februari 2010 is onze moeder overleden.
Wij hebben samen met Ineke alles geregeld voor de uitvaart.
Wij zijn een gezin bestaande uit 4 dochters en 3 zoons met echtgenoten.
Ineke kende al snel onze namen en had een luisterend oor voor een ieder van ons.
Dat gaf ons een vertrouwd gevoel.
Ineke haar logo is liefdevol en betrokken , wij kunnen alleen maar zeggen dat Ineke inderdaad liefdevol en betrokken is.
Wij wilde zo veel mogelijk de uitvaart en de dagen vooraf aan de uitvaart van onze moeder zelf verzorgen.
Dat is ons samen met Ineke heel goed gelukt.
Alles wat wij wilde was mogelijk.
Wij hebben goed advies van Ineke gekregen zodat wij kunnen terug kijken op hele fijne bijzondere dagen met een hele mooie uitvaart!
Wij zijn Ineke dankbaar dat wij mede door haar goede liefdevolle begeleiding terug kunnen kijken op een fantastisch afscheid van onze moeder.
Dat geeft ons kracht en sterkte om het grote verdriet een beetje te verzachten!

Een lieve groet van de familie Schmitz