Skip to main content

Uitvaartverzorgsters Ineke Smit Uitvaartverzorging Haarlem en omstreken

Wij zijn het hechte team uitvaartverzorgsters van Ineke Smit Uitvaartverzorging. Al 13 jaar verzorgen wij liefdevol en betrokken uw uitvaart in Haarlem en omstreken.


Onze woonplaatsen vormen een goede weergave van onze regionale betrokkenheid.


U wordt tijdens het traject van de uitvaart bijgestaan door uw persoonlijke uitvaartverzorgster. U regelt met haar het totale afscheid. Wij hebben ervaren dat dit u de meeste rust en duidelijkheid geeft.


U bepaalt hoe het afscheid het beste bij u past. Zij regelt dit inhoudelijk en voor de best mogelijke prijs. Wij staan allen garant voor de uitvaart zoals u die wenst.

Wilt u uw wensen bespreken, uw uitvaart voorbespreken, onze afscheidskamers bezichtigen of uw financiele mogelijkheden nader bespreken? Wij maken graag kennis met u.

Bel met ons 06 5466 1799


Onze uitvaartverzorgsters

Uitvaartverzorgster

Els Hesseling

Ik ben geboren in 1983 in Bloemendaal, woonde ruim 16 jaar in Haarlem en woon tegenwoordig met veel plezier in Rijsenhout.
Sinds ik in de uitvaartzorg werk, zijn in mijn leven de puzzelstukjes op zijn plek gevallen.

Dagelijks betrokken zijn bij afscheid nemen en de dood is voor mij een bewuste keuze, gemaakt met mijn hart. Door mijn hart te volgen, voel ik mij weer erg verbonden met het leven.
Het vertrouwen dat ik van u krijg wanneer ik bij u binnen stap, is heel bijzonder.

Uitvaartverzorgster

Cilia van der Woude

Cilia is een warme vrouw die mensen tijdens de voorbereidingen van het afscheid in hun kracht zet.

Zij weet als geen ander hoe belangrijk dat is.

Haar rust en empathisch vermogen maken haar tot een geweldige uitvaartbegeleidster

Uitvaartverzorgster

Jolanda Veldkamp

Jolanda Veldkamp, geboren en getogen in Castricum.
Ik werk inmiddels al bijna vijftien jaar in de uitvaartbranche.Eerst als gastdame, medewerker uitvaartcentrum en crematoriummedewerker, daarna als uitvaartbegeleidster. Inmiddels doe ik dat al bijna negen jaar met veel passie en bevlogenheid.

Samen met u en uw naasten maken we er met veel aandacht en betrokkenheid een passend, warm, eervol afscheid van in de wens van de overledene, want dat is het allerbelangrijkste!

Uitvaartverzorgster

Dorian Snijders

Ik ben geboren in een klein dorpje in Groningen maar woon inmiddels alweer 25 jaar in het westen. Eerst in Haarlem en inmiddels sinds 2005 in IJmuiden.

Het werk wat ik langere tijd al deed vond ik niet meer leuk en ik ben op zoek gegaan naar iets anders. Maar nergens kon ik de voldoening vinden die ik zocht.
Toen ik aangenomen werd als algemeen medewerker bij een crematorium voelde ik me meteen al op mijn plek. Omdat ik nog meer vanuit mijn hart wilde gaan werken ben ik de opleiding voor uitvaartleider gaan doen.

Wat ben ik blij dat ik dit ben gaan doen, eindelijk had ik gevonden waar ik naar op zoek was geweest.
Ik word op het meest kwetsbare moment binnengelaten bij een familie en daar onderdeel van uit mogen maken is heel bijzonder en intens.

Uitvaartverzorgster

Rozemarijn Colenbrander

Ik ben Rozemarijn Colenbrander, geboren in 1994 en opgegroeid in Haarlem waar ik nu nog steeds woon.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een persoonlijk afscheid is. Samen met nabestaanden zoek ik daarom naar een manier om het afscheid op de meest persoonlijke manier vorm te geven.

Het voelt als een voorrecht dat nabestaanden mij de zorg voor de uitvaart van hun dierbare toevertrouwen.

Uitvaartverzorgster

Marije Kok

Al 11 jaar ben ik uitvaartleidster. Dit is écht mijn vak.
De periode rondom het overlijden ervaren mensen vaak als een aparte dimensie. Mensen benoemen het ook wel als ‘ik zit in een bubbel/roes’. Het is een vreemd gevoel dat het normale leven gewoon doorgaat op straat, op het werk en in de supermarkt.

Terwijl zij zelf in een periode zitten waar tijd een heel ander tempo heeft. Het is elke keer weer bijzonder om even onderdeel te zijn van deze dimensie waarin zoveel gebeurt en je als uitvaartleider zoveel kunt betekenen.

Het zit ‘m vaak in de kleine dingen. Door overzicht te houden maak ik het de familie mogelijk om in dit moment zijn.

Uitvaartverzorgster

Barbara Groenendijk

Afscheid nemen van uw dierbare is niet makkelijk. Daarom is het belangrijk dat het afscheid past. In welke vorm dat is, dat bekijken we samen.

Wat wilt u over mij weten?
Ik begeleid u, neem de tijd die nodig is en bouw rust in. Ik ontzorg u, maar zet u ook in uw kracht. Ik ben betrokken, creatief en denk mee, heb organisatie talent en improvisatie vermogen.
En oordeel niet.

Na een lange carrière in communicatieadvies en woordvoering heb ik het roer omgegooid. Ik kwam in contact met Ineke Smit Uitvaartverzorging en zag hoe mooi het kan zijn een passend en persoonlijk afscheid van iemand te mogen begeleiden.

Dankbaar ben ik dat ik als uitvaartverzorgster families mag begeleiden bij het afscheid van hun dierbare.
Een passend afscheid maakt het verlies dragelijker. Daar wil ik u graag bij helpen.

Uitvaartverzorgster

Tessa Markus

Mijn naam is Tessa Markus en ik woon in Ouderkerk aan de Amstel. Toen ik een aantal jaren geleden afscheid moest nemen van een familielid is bij mij voor het eerst de interesse ontstaan in het begeleiden van uitvaarten.

In mijn vorige baan op een evenementenlocatie kreeg ik steeds meer te maken met het faciliteren van uitvaarten. Ik zag hoe waardevol het kan zijn een mooi afscheid te organiseren. Ik heb toen besloten de stap te zetten en mij om te scholen tot uitvaartverzorgster.  

Wat ik fijn vind aan het werk bij Ineke Smit is dat de begeleiding van de families heel persoonlijk, oprecht en transparant is. Iets waar ik zelf ook voor sta. Ik ben betrokken, positief en denk graag in oplossingen. Ik vind het fijn om families te helpen, te ontzorgen en orde te scheppen. Zodat er rust komt om te werken naar een mooi afscheid.  

Onze ondersteunende medewerkers

Gastdame en administratief medewerkster

Mijn naam is Sandra. Ik ben in Haarlem geboren en getogen. Na mijn opleiding heb ik 25 jaar lang met plezier verschillende functies vervuld in de financiële branche.

Vier jaar geleden kreeg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen tot financieel administrateur en heb ik mijn hart gevolgd om de uitvaartbranche in te gaan.

Naast de administratieve werkzaamheden kunt u mij tegenkomen als gastdame bij een uitvaart of condoleance.

Gastdame

Graag stel ik mij voor: mijn naam is Yvon Handgraaf en ik woon in Santpoort-Zuid.

In 2015 heb ik het roer volledig omgegooid: ik besloot na 11 jaar mijn vaste baan in een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, op te zeggen en zzp-er te worden en startte ‘Zorg En Meer’.

Naast ambulant begeleidster ben ik in 2015 ook gestart in de uitvaartwereld als assistente op de dag van de uitvaart. Zo kunt u mij tegenkomen bij verschillende uitvaarten of bij condoleances aan huis of op locatie.

Het geeft mij voldoening om op de dag van een uitvaart, als assistent, al het mogelijke te doen om de uitvaart in goede banen te leiden en de nabestaanden een tevreden gevoel te geven in de al zo verdrietige periode waarin zij zich bevinden.

Gastdame

Ik ben geboren in 1963 in Haarlem.
Na een administratieve loopbaan heb ik de switsch mogen maken naar de uitvaartbranche.

Sinds 1 jaar ben ik als assistent werkzaam bij Ineke Smit Uitvaartverzorging.
Het werk geeft mij enorm veel voldoening om iets te kunnen betekenen voor nabestaanden.

Mijn naam is Pascal Spanjaart. In 1967 geboren in Haarlem, waar ik mijn hele leven ben blijven wonen. 

Na 28 jaar, in verschillende zorginstellingen voor ouderen werkzaam te zijn geweest, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. 

Nu werk ik alweer vijf jaar met heel veel plezier bij Ineke Smit Uitvaartverzorging.

Wanneer uw dierbare overlijdt, kom ik samen met een collega de laatste zorg verlenen. Mooi als we dit samen met u kunnen doen. Het kan ook waardevol zijn om in dezelfde ruimte aanwezig te zijn. 

Het grootste compliment dat ik kan krijgen, nadat we de verzorging hebben afgerond, is wanneer u aangeeft dat u uw moeder of vader weer terugziet.